Focco-van-eek-fotograaf

Focco van Eek Photography & Design

Fotograferen is meer dan alleen een hobby

Fotograaf Focco van Eek Emmeloord

Focco van Eek Photography & Design

Altijd op zoek naar het perfecte plaatje

Focco van Eek Fotograaf en Webdesigner

Over mij

Ik ben Focco van Eek, parttime fotograaf gevestigd in Emmeloord en Ens, midden in de Noordoostpolder in de provincie Flevoland.  Ik heb de beschikking over twee fotostudio’s. Een kleine studio voor speciale kleinschalig en speciale fotografie, zoals druppelfotografie en product fotografeer en een hele grote fotostudio met allerlei mogelijkheden en nog meer… informeer naar de mogelijkheden. Ik heb ook verschillende mobiele studio’s, waardoor ik ook op locatie kan fotograferen.

Ik heb een fulltime baan in de ICT, waar ik met veel plezier mijn functie als Senior Presales specialist uitoefen. Zo blijf ik goed op de hoogte van de dagelijkse ontwikkelingen in de ICT, maar ook andere technieken. Dat vind ik belangrijk en leuk.

Wilt je mij bellen, dan kan dat het beste in de avonduren. Overdag kan je altijd mailen of via het contactformulier je gegevens achterlaten. Dan neem ik contact met je op.

De techniek

De techniek van fotografie met alles eromheen, zoals het spelen met licht met verschillende lampen en flitsers vanuit verschillende posities gebruik makend van diverse materialen en verschillende kleuren, geven mij veel energie. Lekker creatief kunnen zijn en dat altijd zo goed mogelijk digitaal vast te leggen. Alles kan altijd beter en fijner. Steeds nieuwe uitdagingen zoeken en andere technieken gebruiken, dat zit in mijn genen.

Mogelijkheden

Er is zoveel mogelijk en er zijn zoveel fantastische dingen te maken met digitale fotografie in combinatie met bewerkingssoftware, niet alleen in de fotografie maar ook in het bewerken van ‘raw’ materiaal. Zo wil ik mijn portfolio steeds verder uitbreiden en delen, zodat het mogelijk is om deze naar wens en in bepaalde formaten op diverse producten te laten afdrukken of gewoon de foto te gebruiken voor andere doeleinden. Ik maak hierbij gebruik van Photoshop CC, Photoshop Elements , Capture One Pro 7, Nik Collection van Google en Topaz Labs Collection en natuurlijk Adobe Lightroom om allerlei mogelijkheden te benutten, want fotograferen gaat verder dan alleen het maken van foto’s. Met het uitbreiden van mijn fotokit met verschillende camera’s, objectieven, statieven, achtergronden, speedlights, draai(product)tafels en studiolampen is het serieus en professioneel.

Het vastleggen van unieke momenten is toch fantastisch om te doen. Ik ben ook niet iemand, die dit het zomaar als hobby erbij doet. Inmiddels heb ik een eigen vaste kleine en grote studio met allerlei mogelijkheden  en veel accessoires zoals, kleuren-gels, gobo,  wind- en rookmachine, producttafels, verschillende achtergronden, floordrops en een vrouwelijke en mannelijke ghost mannequin, speciaal voor kledingfotografie

Inspiratie

Inspiratie haal ik uit boeken en tijdschriften, het volgen van workshops/trainingen, rondkijken op Facebook, Pinterest, Flickr, Google+, websites zoals Zoom, FotoVideo en natuurlijk YouTube. Er is veel concurrentie wereldwijd van steeds meer mensen die beroepsmatig fotograferen en hun vaardigheden verbeteren. Daarom is het goed om een focus te leggen in specialisatie, maar dat lukt niet altijd. Ik vind het gewoon leuk om alles te kunnen vastleggen.

Productfotografie

Productfotografie wordt ook wel stilleven- (still-life) fotografie of packshots genoemd. Ook deze vorm van fotografie is net als portret- en macrofotografie heel breed. Als fotograaf heb je verschillende apparatuur nodig, zoals studiolampen, reflectieschermen en flitsers met verschillende vormen en kleuren om allerlei variaties mogelijk te maken. Maar fotografie is ook juist creatief zijn met huis-, tuin- en keukenspullen. Ik heb een aparte kleinere fotostudio, waar ik producten kan fotograferen. Kijk ook eens op www.productfotonu.nl.

Waterdruppelfotografie

Naast mijn specialisatie in productfotografie is waterdruppelfotografie een passie van mij. Inmiddels heb ik daar een aparte druppelstudio voor gemaakt, zodat ik veel variaties met water in verschillende kleuren en andere vloeistoffen kan maken. Leuk om te zien welke unieke vormen er allemaal ontstaan, net zoals bij rookfotografie en marcofotografie. Kijk eens op mijn blog over highspeed-waterdruppels.

Fotograaf én webdesigner

Freelance fotograaf en webdesigner is een mooie combinatie. Je kunt namelijk exact inschatten wat er nodig is om de website te voorzien van bijbehorende afbeeldingen. Foto’s op een website geven namelijk direct de eerste indruk. Het is toch het visitekaartje van het bedrijf.

Websites

Naast fotograferen bouw ik websites en heb ik mijn eigen hostingservers, zodat mijn klanten ook deels hun eigen webserver kunnen beheren. Door websites met webwinkels te verzorgen, is er samen met mijn productfotografie een leuke combinatie van design met fotografie ontstaan. Ik kan de ontwikkeling van uw website van begin tot het eind verzorgen, inclusief domeinregistratie, mail en webhosting, de basis voor SEO, logodesign, webwinkelintegratie en natuurlijk ook product -en webfotografie. Bovendien kan ik de teksten laten schrijven en redigeren. Ook het verhuizen van domeinen en websites behoren tot de mogelijkheid. Eén aanspreekpunt van begin tot het eind, alles onder één dak. Dat is mijn streven en eenvoudig voor u. 

Kijk ook eens op www.websiteemmeloord.nl

Virtuele tours

Het is een mooi eindresultaat als op de website uw bedrijf, de winkel of een restaurant een rondleiding wordt gegeven. Het is fantastisch om door middel van hoogwaardige software en geavanceerde apparatuur een fotosessie te maken en daarvan een virtuele tour te maken die uw bezoeker een beeld geven van uw mogelijkheden.

Dit alles kan door mijn als één combi worden geleverd. Hierdoor kan ik goed uw wensen vertalen, mogelijkheden bespreken en uitleggen, zonder afhankelijk te zijn van andere leveranciers en extra hoge kosten.

Hebt u specifieke ideeën of wensen? Ik denk graag met u mee over de vormgeving en realisatie hiervan. Neem contact met mij op, dan kunnen wij de mogelijkheden bekijken.

Kijk eens rond

Altijd op zoek naar het perfecte plaatje

Fotografie is mijn passie. Als kind was ik al in de weer met een fototoestel en dat is nooit echt weggeweest. Inmiddels heb ik diverse analoge en digitale fotocamera’s. Ik observeer graag mooie objecten en vormen en ik kijk graag naar mooie foto’s van kleurrijke landschappen, portretten en macro’s van andere fotografen. Maar natuurlijk zijn er altijd uitdagingen om dat ook zelf te doen en voor klanten te fotograferen. Ik heb een eigen kleine fotostudio aan huis waar ik productiefotografie kan uitvoeren en heb ik gezamenlijk met Hairstylist Anton een sfeervolle grote studio met alle benodigde faciliteiten en voorzieningen om allerlei vormen van portretfotografie toe te passen.

Twee vaste studio's en verschillende mobiele studio's

Focco van Eek photography & Design beschikt over een grote studio en een kleine studio om te fotograferen. Daarnaast heb ik ledverlichting en andere flistersets om ook op verschillende locaties te fotograferen.

Deze grote fotostudio in Ens is voorzien van een keuken, een tafel en toiletten. Daarnaast is er een wind -en rookmachine, zijn er verschillende back -en floordrops aanwezig. De fotostudio biedt de mogelijkheid om allerlei creatieve foto’s te kunnen maken van zowel personen en groepen, maar tevens grote en kleine producten. Koffie of thee staat altijd klaar.

Het ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en is de studio binnen 15 minuten van de A6 bereikbaar.

Naast deze complete studio, is er ook nog een kleine studio special ingericht op specifieke kleinschalige fotografie uit te voeren zoals druppelfotografie en productfotografie.

Wij verzorgen o.a. :

  • Fotoshoot in eigen studio of op locatie
  • Portfoliofotoshoots voor modellen
  • Zakelijke profiel portret voor LinkedIn
  • Portretfoto’s voor Social Media of datingsite
  • Portretfotografie voor je CV
  • Particuliere fotoshoot gewoon voor jezelf, gezin of familie 
  • Groeps- en familiefoto’s
  • Familiestapels
  • Generaties foto’s

en meer...

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.