Portretfoto Nienke
Een mooie en persoonlijke herinnering van je zelf
Een eigen Fotoshoot

Werkwijze als portretfotograaf

Afspraak maken

Afspraken voor een fotoshoot worden altijd in overleg voor op een avond of voor in het weekend gemaakt. Gelieve daar dan rekening mee te houden en probeer uitgerust te komen. Vooraf de shoot of tijdens de voorbereiding bespreken wij graag gezamenlijk uw wensen. Waarvoor wilt u de foto’s gebruiken, is het voor uw bedrijf als zakelijk portret of voor een datingsite, voor uw gezin of familie of gewoon voor aan de muur.

Kleding

Wat trek je aan?  De studio is voorzien van een witte, zwarte en grijze achtergrond, daarnaast hebben wij een aantal wand blackdrops. Goede kleding is dan wel van belang, probeer de juiste en passende kleuren te nemen die ook weer bijvoorbeeld bij je make-up of bij de bedrijfsvoering passen. Kleding waarin je lekker voelt. zoals een spijkerbroek, lichte of donkere kleding. Neem altijd extra kleding mee, er een aparte kleedkamer aanwezig. Probeer hele drukke kleding zoals prints en logo’s te vermijden, tenzij het bedrijfskleding betreft.

Accessoires

Het werken met accessoires kan de foto net een beetje extra geven. Het kan bijvoorbeeld je hobby, sport of beroep weergeven of juist iets wat echt bij jezelf hoort. Eventuele extra kledingstukken of sieraden kan natuurlijk ook. Deze kunnen natuurlijk altijd in overleg worden meegenomen. De studio is voorzien van een hoge roldeur en kunnen bijvoorbeeld fietsen of motoren ook eenvoudig de studio worden binnengereden. Denk ook aan mutsen, sjaals, petjes of speelgoed.

Make-up en haarproducten

Je kunt altijd je eigen make-up en kam meenemen. Tegen meerprijs kan ik natuurlijk visagie en een hairstylist regelen. Laat het mij even weten, dan regel ik dat ook.

Resultaat

De foto’s worden na de shoot kort doorgenomen en kan een keuze gemaakt worden tussen een aantal foto’s, deze wordt dan in een lage resolutie en met een watermerk via wetransfer gestuurd, zodat u rustig de definitieve foto’s kunt selecteren. Het aantal definitieve foto’s is dan afhankelijk van de fotoshoot, maar er kunnen altijd tegen meerprijs meer foto’s worden afgenomen. De definitieve foto’s kunnen dan worden bewerkt, die u in de maximale resolutie via wetranfers digitaal ontvangt. Speciale bewerkingen zijn ook mogelijk maar dan tegen meerprijs. In overleg kan natuurlijk altijd een andere procedure worden gekozen.

Foto digitaal

Onze foto’s worden altijd op digitaal via wetransfer aangeleverd. Wij leveren geen afdrukken op bijvoorbeeld canvas of papier. Afhankelijk van de shoot worden 2 of meerdere foto’s uitgekozen. Deze worden in maximale resolutie verstuurd en indien gewenst bewerkt. We kunnen dan gezamenlijk bepalen of de foto in kleur, sephia of zwart/wit moeten worden aangeleverd. Tegen meerprijs kunnen ook meer foto’s worden geleverd. Je ontvangt jouw definitieve foto’s na het voldoen van de kosten en meestal is dat al binnen twee weken.

Fotobewerking

Na iedere fotoshoot wordt een selectie van de foto’s gemaakt welke naar je worden toegestuurd voorzien van een watermerk. Na een definitieve keuze worden de foto’s zorgvuldig en professioneel geretoucheerd in Photoshop. De belichting van de foto wordt bekeken, onzuiverheden in de huid worden aangepast, eventuele wallen en onnodige haren worden verwijderd. Wanneer je bijvoorbeeld moedervlekken, sproeten en littekens wilt laten verwijderen is dat ook mogelijk maar alleen als je dit zelf wil. Dit zijn natuurlijk ook persoonlijke eigenschappen.

De bewerkte beelden worden in hoge resolutie digitaal verstuurd via WeTransfer, zie ook foto digitaal

 

Betaling

Betaling mag contant of per bank, dan krijg je ook een factuur toe gestuurd. Betaling altijd binnen een termijn van 14 dagen voor oplevering van definitieve foto’s.

Inclusief

Iedere fotoshoot is inclusief:

  • Fotoshoot zoals van te voren is besproken
  • Kopje koffie of thee. Een glas water is natuurlijk ook mogelijk
  • Bewerking van een aantal foto’s afhankelijk van pakket
  • Keuze kleur of zwart/wit

Fotograaf Focco van Eek heeft het recht om de gemaakte foto’s te gebruiken voor promotiedoeleinden, zoals facebook, blog, eigen website, social-media en eventuele wedstrijden. Vooraf de fotoshoot zal worden gevraagd om een vrijwaringsverklaring of modelcontract te ondertekenen. Deze wordt dan ook digitaal via mail verstuurd en bewaard.

Op alle rechtsbetrekkingen zijn de Algemene Voorwaarden van de Fotografen Federatie van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de rechtbank Amsterdam onder nummer 84/2011.

Lees verder over de portretfotografie of kijk naar onze tarieven per shoot.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.